Bilder

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

     
De öppningsbara byggfönstren gör det möjligt för fönsterhantverkaren att arbetar med karm utan att störa de boende.   Här pågår arbete med fönsterrestaureringen på karm. De boende märker inte av vårt arbete när vi arbetar utifrån.   Nyrestaurerade fönster!   Glasmåtten tas för att kunna sätta i nya valsade glas där det tidigare varit flytglas.
 
     
De gamla fina munblåsta glasen återanvänds och trycks i nytt kitt   Fönsterbågarna trälagas där det behövs.   Här är fönstren grundoljade och klara för att grundas.   Här mellanstryks bågarna efter att glasen satts tillbaks i fönstren.
 
     
Byggfönstren spänns in mot fasaden så att det är varmt och skönt för de boende även om vi restaurerar året om.   Nyrenoverad fasad!   Hel fasad med byggfönster och ställning. Här arbetar vi med 64 bågar samtidigt.   Ett vackert välvt fönster glasas om med de återvunna blåsta glasen.
 
     
En fönsterbåge glasas ur med kittlampa.   Beslagen görs rena och linoljebränns för att bli fönstrets smycke.   Ett nykittat fönster.   Rostskyddsbehandlade hörnjärn sätts tillbaks med nya skruvar och fyllda med linoljekitt.
 
     
Färgen plockas bort noggrant så att alla profiler är intakta.